Hasznos tanács

2020.06.08. 13:00

Festésnél az előírt száradási időt mindig tartsuk be!

Ha mi magunk szeretnénk falainknak új színt adni, érdemes néhány fontos szabályt betartanunk, így nemcsak szép, de tartós eredményt érhetünk el.

Héjj Vivien/FEOL

Ha csak egy-két réteg festék van a falon, arra még nyugodtan ráfesthetünk újabbat, azonban négy-öt réteg esetén ajánlott lekaparni a régi festéket. Az esetleges repedéseket és hibákat gletteljük, majd ezután következhet a fal csiszolása, írja a feol.hu.

A festék mennyiségének meghatározásakor érdemes számításba venni, hogy egy réteg nem biztos, hogy tökéletes fedést ad, így a kapott eredményt meg kell szoroznunk a rétegek számával. A munkálatok során először a sarkoktól és a fal szélétől induljunk, így haladjunk a közepe felé.

Sok a régi festékréteg? Ajánlott lekaparni Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ami az eszközöket illeti, ezeken nem érdemes spórolni. Egy használt ecsetben vagy hengerben könnyen benne maradhatnak az előző festések nyomai, ezért ha korábban ezeket nem mostuk ki alaposan hígítóval, érdemesebb újat beszerezni.

Bármennyire is szeretnénk gyorsan végezni, az újabb rétegek felvitele előtt szigorúan tartsuk be a festék dobozán feltüntetett száradási időt: ha túl korán visszük fel az újabb adag színt, a felső réteg könnyen lepereghet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!