Otthon

2012.09.11. 07:40

A Horváth-kert a díjazott pályázatunkon

Székesfehérvár - A beérkezett szavazatok alapján A legszebb kert-pályázatunk idei nyertese Horváth Ferenc és felesége lett. A díjat Elekes András, lapunk főszerkesztője adta át a házaspárnak.

Gábor Gina

Stílszerűen a színpompás begóniák előtt vette  át az elismerést Horváth Ferenc és felesége.  A díj egy szép kiállítású tábla, amely tanúsítja, hogy a Hírlap szavazói szerint 2012-ben övék a legszebb kert. Emellett pályázatunk nyertesei jutalmul egy wellness-hétvégére is elutazhatnak.  Elekes András,  lapunk főszerkesztője hangsúlyozta, ezen a kerten tényleg látszik: a házigazdák rengeteget dolgoznak azért, hogy ilyen szép környezetben, ennyi színpompás virág között élhessenek. No és az is, hogy nemcsak időt szánnak erre.


Ezt Horváth Ferenc is megerősítette, amikor elmondta: naponta dolgoznak ezért a látványért, és bizony, az idei szárazságban a locsolóvízzel sem spóroltak. Éppen erre a szezonra szereltették fel  a kerti vízórát: kiderült, hogy a növények locsolására az idén tavasztól 25 köbméternyi vizet használtak el. Általában reggel és este öntöznek, hiszen a növényeknek az sem tesz jót, ha a legnagyobb hőségben kapják a vizet.  De meg is  látszik a törődés a kerten! Egész nyáron csupa szín Horváthék öreghegyi telke. Horváth Ferenc azt azért elárulja nekünk, hogy azóta maradt  ennyi ideje a növények gondozására, amióta 2010-ben nyugdíjba vonult, és átadta a vállalkozását a fiának.

Persze, afféle ezermesterként korábban is mindent megcsinált a ház körül - úszómedencét épített, a nádfedeles kerti kiülő szerkezetét is maga készítette. No és a növények gondozásának is kitanulta minden fortélyát. A virágok  lassan elhervadnak, bár van, amelyik késő őszig virít. Horváth Ferenc azt tervezi, hogy hamarosan csinos madáretetőt készít, és télen ellátja eleséggel a környék kis éhezőit. A kertjüket eddig is kedvelték a madarak: a nyáron fészket rakott náluk egy rozsdafarkú pár, a hatalmas fenyőfán pedig rigók fészkelnek.
Horváth Ferenc és felesége ugyanis nem csak a növények nagy barátja... 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!