Otthon

2011.10.25. 02:28

Eresszük le ám télire a benzint!

Székesfehérvár - Bosszúságot spórolhatunk meg, ha kerti kisgépeinket is szakszerűen rakjuk el télre. A benzines fűnyíróból például érdemes leereszteni az üzemanyot.

B. Kiss László

Beköszöntött az ősz, téli álmára készül a kert. Ideje elrakni a kerti kisgépeket is, ám nem mindegy, hogy ezt miként tesszünk - hangsúlyozta Radetzky András, egy fehérvári szaküzlet kereskedelmi vezetője. A leggyakrabban előforduló kerti kisgép a fűnyíró. Ennek elektromos meghajtású változatát elég csupán alaposan megtisztítani, mielőtt eltesszük. Minden villamos kisgép esetében megszívlelendő szabály az, hogy ezeket az eszközöket nem tanácsos huzamosabb ideig párás helyen tárolni. Amennyiben benzinüzemű fűnyírónk van, és azt két-három hónapnál tovább pihentetjük, érdemes kiüríteni a tankját, a benzint pedig a rendszerből is célszerű kijáratni annak érdekében, hogy a karburátorban esetleg ne rakódjon le salak - ajánlja Radetzky András. Ha ez elmarad, a gép tavasszal ugyan elindul, ám előfordulhat, hogy aztán lefullad. A tologatós fűnyírók általában négyütemű motorral rendelkeznek, így télire ezekből a motorolajat is tanácsos leüríteni. Ezt minden esetben a leeresztő csavar segítségével kell megtenni, a gépet ugyanis nem szabad megdönteni - mondja a szakember. A sövényvágó kését gyantaoldó spray-vel tisztítsuk meg, a láncfűrész üzemanyag-, iletve légszűrőjének tisztítását, esetleges cseréjét azonban bízzuk inkább szakemberre! - tanácsolja Radetzky András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!