Ukrán válság

2022.03.24. 17:41

Fidesz: ha a baloldalon múlna, már itt is háború és háborús infláció lenne

A kormány az infláció csökkentése és a magyar emberek védelme érdekében döntött a benzinárstop, az élelmiszerárstop, a kamatstop és a rezsicsökkentés fenntartásáról, a baloldal azonban ezen intézkedések egyikét sem szavazta meg - hangsúlyozták.

Ha a baloldalon múlna, akkor már Magyarországon is háború és háborús infláció lenne - kommentálta a Fidesz csütörtökön azt, hogy ellenzéki politikusok a kormányfőt és a jegybankelnököt tették felelőssé a magas az inflációért egy sajtótájékoztatón.

A háború, a szankciók és az energiaárak emelkedése miatt egész Európában magas az infláció - írta közleményében a Fidesz.

Hangsúlyozták: a kormány az infláció csökkentése és a magyar emberek védelme érdekében döntött a benzinárstop, az élelmiszerárstop, a kamatstop és a rezsicsökkentés fenntartásáról, a baloldal azonban ezen intézkedések egyikét sem szavazta meg, "sőt, felelőtlen szankciós követeléseikkel a magyar emberekkel akarják megfizettetni a háború árát." 

Április 3-án őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát! - szólított fel közleményében a Fidesz.

Borítókép: Vásárlók állnak sorba az egyik árusító pavilonnál a Rákóczi téri vásárcsarnokban 2022. március 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!