Ország-világ

2020.12.26. 14:05

Vona Gábor megjósolta, hogy a Jobbik beadja a derekát Gyurcsánynak

A Jobbik volt elnöke már nyáron megmondta, hogy Jakabék végül nem tudnak majd ellenállni a közös lista csábításának – írja a Magyar Nemzet.

– Úgy tűnik, egy közös ellenzéki lista lesz – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vona Gábor még június végén a 2022-es választással kapcsolatban.

– A Jobbik önállóan is be tudna jutni, ha akarna. Azonban úgy tűnik, hogy a Gyurcsány által szorgalmazott egylista-koncepció gravitációjának nehéz ellenállni. Pedig egy olyan lista, amelyen a DK-elnök is rajta van, sok választót elbizonytalanít – vélekedett a Jobbik volt elnöke.

Mint kiderült, Vonának igaza lett, Jakabék valóban nem tudtak ellenállni Gyurcsánynak, és igent mondtak a teljes ellenzéki összefogásra, a közös listára, amelynek jó eséllyel a DK elnökének felesége, Dobrev Klára lehet a miniszterelnök-jelöltje.

Sneider Tamás, a Jobbik exelnöke szintén a Magyar Nemzetnek a minap elárulta: tavasz óta komolyan gondolkodhatott a közös listán a Jobbik vezetése. A volt pártelnök hozzátette: az ellene indult kizárási procedúrát is az válthatta ki, hogy nyíltan ellenezte a közös ellenzéki listát.

A Jobbik, a „baloldali néppárt”

– Szerintem a Jobbik lassan baloldali néppárttá vált, az én vezetésem alatt meg nemzeti néppárt volt, amelyik képes volt jobb- és baloldali embereket is megszólítani – nyilatkozta nemrégiben az Azonnalinak Vona Gábor. – A mai Jobbik egyre kevésbé képes a jobboldali embereket elérni, és ezzel szerintem pont az ellenzéki együttműködésben való részvételének lényegét veszíti el. Ott nem egy újabb baloldali, hanem egy jobboldali pártra lenne szükség – fejtette ki. – A Jobbik mégis inkább a DK-val és az MSZP-vel vív balos versenyt az alsó középosztálybeli elégedetlen szavazók megszerzéséért, viszont azt a középosztálybeli polgári réteget, amit én szerettem volna a Jobbik élén megszólítani, és talán sikerült is 2018 előtt, szerintem elveszítette – mondta Vona Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában