globális felmelegedés

2019.11.29. 13:20

Vészhelyzetet hirdetett az Európai Parlament

Az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi plenáris ülésén olyan állásfoglalást fogadtak el a képviselők, amely éghajlat- és környezeti vészhelyzetet jelent be.

Az állásfoglalás szerint az EP-képviselők most azt várják az Európai Bizottságtól, hogy minden jogalkotási és költségvetési javaslata álljon összhangban azzal a céllal, hogy

a globális felmelegedés ne haladja meg a másfél Celsius-fokot

- írja a V4NA hírügynökség.

Az Európai Parlament szerint a vészhelyzet nem csak Európában áll fenn, hanem az egész világon. Egyben arra is felszólították a bizottságot, hogy az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája számára

olyan stratégiát nyújtson be, ami alkalmas arra, hogy a „lehető leghamarabb, de legkésőbb 2050-re” megvalósuljon az éghajlat-semlegesség.

Az EP-képviselők az újonnan megválasztott európai bizottsági elnökhöz, Ursula von der Leyenhez is szóltak, akit arra kértek, hogy a szóban forgó bizottsági program tartalmazza azt a célértéket, miszerint 2030-ig 55 százalékos kibocsátáscsökkenést kívánnak elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában