káptalanfai gyilkosság

2019.01.11. 13:09

Még mindig életveszélyben van a két sérült

Továbbra is életveszélyes állapotban van a káptalanfai lövöldözésben megsérült nő és gyermekkorú testvére. A Veszprém megyei településen élő családra csütörtök éjjel támadt rá a nő osztrák élettársa, aki a lelőtte a családfőt, majd önmagával is végzett. A támadásban a 22 éves nő anyja és másik húga is megsebesült.

Fotó: Kovács Erika

A 3 éves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták. Jelenleg a gyermekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes.

A 22 éves élettársat a mentők a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték. Káldy Zoltán orvosigazgató péntek délelőtti tájékoztatása szerint a nő állapota súlyos, életveszélyes, de jelenleg stabil, az intenzív osztályon ápolják.

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója péntek délelőtt azt mondta: a Veszprémbe szállított 40 éves nőt az éjszaka folyamán megműtötték, jelenleg stabil állapotban, az intenzív osztályon kezelik, de lőtt sérülései miatt további műtétekre lesz még szükség.

Korábban:

Csütörtök éjszaka élettársa szüleinek otthonába ment, konfliktusba keveredett, majd lőfegyverrel támadt a családra egy osztrák férfi.

Meghalt az apa, miután lelőtte a férfi – ezt nyilatkozta neve mellőzésével egy fiatalember a Veol helyszínre érkező munkatársának Káptalanfán. A férfi arról számolt be, hogy az illető valószínűleg a családot akarta lemészárolni, mert rálőtt az apa feleségére és egyik kislányára is, majd magával is végzett. Az anyát és a kislányt kórházba szállították.

A portálnak nyilatkozó fiatal azt is elmondta, hogy a család egyik lánya a bűntényt elkövető osztrák férfivel élt Ausztriában.

A Veol a helyszínen azt is megtudta, hogy a lövöldözéstől a közelben levő házhoz menekítették ki a gyerekeket.

Fotó: police.hu

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens a helyszínen, pénteken hajnalban ismertette: az 57 éves osztrák férfi megjelent élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol szóváltás után először tüzet okozott a háznál, majd rálőtt a bent tartózkodókra. A lövésektől a nő édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyosan, míg a nő és egyik húga életveszélyesen megsérült. A keletkezett tűzben megsérült a nő egy másik lánytestvére, sérüléseit a mentősök a helyszínen ellátták.

Az osztrák férfi végül saját magával is végzett

- közölte a szóvivő.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást – áll a Veol cikkében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában