Járvány

2020.03.28. 08:57

Venezuelában, Brazíliában, Panamában és Argentínában is nőtt a halottak száma

Dél-Amerikát is utolérte a járvány.

Venezuelában a Covid-19 fertőzés második halálesetét jegyezték pénteken, egy 79 éves asszonyról ugyanis néhány nappal a halála után végzett teszt alapján derült ki, hogy fertőzött volt – jelentette be Jorge Rodríguez tájékoztatási miniszter. Az idős nő magas vérnyomással küszködött, cukorbetegségben szenvedett, amikor „rendkívül rossz állapotban” jelentkezett egy magánklinikán akkor még pontosan meg nem határozott légúti megbetegedéssel.

Rodríguez elmondta: az országban hat újabb személy bizonyult fertőzöttnek az utóbbi egy nap leforgása alatt, összesen eddig 113 embernél észlelték a vírust, közülük 57 nő, 56 pedig férfi, 20 és 55 év közöttiek.

Argentínában is nőtt az előző jelentéshez képest a halálos esetek száma, pénteken már 17 áldozatról tettek bejelentést az egészségügyi hatóságok. A regisztrált fertőzöttek száma 690. Péntek este a korábbi adatokhoz képest további öt beteg vesztette életét, 59 és 81 év közöttiek voltak. Egyikük egy hetven éves férfi, aki még kedden érkezett haza Miamiból, Buenos Airesben volt karanténban. Csütörtök éjjel rosszul lett, nem sokkal később elhunyt.

Alberto Fernández argentin elnök kormánya pénteken bejelentette, hogy beutazási tilalmat rendel el az országba a kikötőkön, repülőtereken és a határátkelőkön keresztül, és csakis azoknak az állampolgároknak engedi a belépést, akik úton vannak hazafelé. A rendelet pénteken lépett hatályba.

A Brazíliában a legutóbbi hivatalos adatok szerint a korábbi 77-ről 92-re emelkedett a betegségben életüket vesztettek száma, a fertőzöttekké pedig 2915-ről 3500-ra. A brazil kormány pénteken úgy döntött, hogy harminc napig nem utazhatnak be repülőn érkező külföldiek az országba.

Panamában az utóbbi 24 órában további 5 személy életét oltotta ki a koronavírusos megbetegedés, így a halálos áldozatok száma 14-re emelkedett. A nyilvántartott fertőzéses esetek száma 786-ra nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában