spanyol kálvária

2019.01.26. 08:19

Véget ért a dráma: megtalálták a kútba esett kisfiú holttestét

A mentőcsapatok szombat hajnalban akadtak a kis Julen élettelen testére.

Relatives of two-year-old Julen Rosello, whose body was just found, are seen in Totalan, southern Spain, on January 26, 2019. - Spanish authorities said early Saturday January 26, 2019 that rescuers had found the lifeless body of a 2-year-old boy who fell into a deep well 13 days ago. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Fotó: AFP

A spanyol kisfiú még január 13-án, családja szeme láttára tűnt el egy nagyon szűk, mindössze 25 cm-es kútnyílásban a dél-spanyolországi Andalúziában, Totalán település egyik hegyvidéki birtokán.

Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, az andalúziai kormány illetékese közölte, hogy a mentőcsapatok hajnali fél kettőkor megtalálták a több mint 100 méter mély kútban a kis Julen élettelen testét – írja a BBC.

Korábban egy kamerát is vezettek a nyílásba, de az 73 méter mélységben földakadályba ütközött, ott azonban megtaláltak egy zacskó édességet és egy műanyagpoharat, amely feltehetően a kisfiúé volt.

A hír közlése után a közösségi médiát elárasztották a részvétnyilvánító bejegyzések.

A család 2017-ban már elveszítette egyik gyerekét, kevesebb, mint két évvel ezelőtt az akkor hároméves fiuk, Oliver szívbetegségben hunyt el.

A spanyol csendőrség nyomozást indított annak kiderítésére, hogy a kutat illegálisan fúrták-e, ugyanis a helyi önkormányzat állítja: nem adott arra engedélyt. A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

Borítókép: a kisfiú hozzátartozói vigasztalják egymást a hír hallatán

AFP / Jorge Guerrero

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában