Ország-világ

2021.05.12. 16:15

Varju László tagadja, hogy a kínai vakcina ellen adtak volna be javaslatot (videó)

Letagadta a DK-s Varju László, hogy a kínai vakcina betiltását követelő javaslatot nyújtottak volna be az Országgyűlés elé.

Budapest, 2019. június 18. Varju László, a DK képviselõje a 2020-as költségvetés vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A HírTv stábja azonban emlékeztette a politikust, hogy pártja nem támogatta a Sinopharm vakcina használatát, sőt egy javaslatot is benyújtott a betiltása érdekében. Erre a baloldali politikus azt mondta: „Ez tévedés.”

Az ominózus határozati javaslat még mindig fent van a parlament honlapján.

Januárban nyújtotta be az ellenzék, és ahogy látszik: mind az 5 párt képviselője aláírta. Név szerint a DK-s Vadai Ágnes, a Párbeszédtől Szabó Tímea, az LMP-s Schmuck Erzsébet, a szocialista Tóth Bertalan és a jobbikos Szilágyi György. A beadványban vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, amely a kínai vakcina beszerzésével és engedélyezésével foglalkozott volna.

Az ellenzéki pártok szó szerint azt írták:

„Álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.”

A Gyurcsány-párt képviselője azonban a HírTV-nek már azt is letagadta, hogy volt ilyen javaslata az ellenzéknek. Varju László azt állítja: a baloldal nem oltásellenes, és szerinte nem ők, hanem a kormány bizonytalanítja el az embereket.

Arra a kérdésre azonban nem volt hajlandó válaszolni, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása után biztonságosnak tartja-e és ajánlaná-e a kínai vakcinát a bizonytalanoknak.

Az oltóanyagot múlt héten engedélyezte a WHO, biztonságosnak és hatékonynak nevezve a Sinopharm készítményét.

Borítóképünkön Varju László, a DK országgyűlési képviselője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában