Ország-világ

2020.08.02. 15:35

Ukrajna bosszút áll a kárpátaljai magyarokon

Nem indokolták meg, hogy az európai összehasonlításban is az egyik legsikeresebb védekezést felmutató Magyarországot miért sorolták a piros zónába.

Ukrajna a koronavírussal leginkább sújtott országok közé sorolta Magyarországot – írja a Magyar Nemzet.

A döntés értelmében a Magyarországról Ukrajnába utazóknak tesztekkel kell igazolniuk, hogy nem fertőzöttek. Ha ilyen igazolással nem rendelkeznek, karanténba kell vonulniuk. A Kárpátalja.ma magyar nyelvű hírportál szerint az intézkedés valós célja az, hogy

a kormány vegzálhassa a kárpátaljai magyarokat.

Az ukrán egészségügyi minisztérium nem indokolta meg, hogy az európai összehasonlításban is az egyik legsikeresebb védekezést felmutató Magyarországot miért sorolta a piros zónába.

Ezzel szemben pont Ukrajna képtelen megállítani a vírus terjedését: csak szombaton 1200 új fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma ezzel elérte a 71 ezret, az áldozatoké pedig az 1700-at.

A Kárpátalja.ma internetes oldal szerint a hatóságok valódi célja a kárpátaljai magyar kisebbség vegzálása. A piros besorolású országokból hazaérkezőknek ugyanis tesztekkel kell igazolniuk, hogy nem kapták el a vírust, ennek hiányában karanténba kell vonulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában