fenyegették

2020.03.31. 22:36

Újabb újságírógyilkosság történt Mexikóban

Egy újságírónőt többen megtámadták és bár kórházba szállították, ahol megműtötték, nem élte túl a támadást.

Újabb újságírógyilkosság történt Mexikóban. Ezúttal egy újságírónőt lőttek le a kelet-mexikói Papantla városában – közölte Veracruz állam főügyésze kedden.

Családja szerint María Elena Ferralt, aki regionális lapoknak, köztük a Diario de Xalapának is dolgozott, több fenyegetést is kapott újságírói munkája miatt.

„Nem marad büntetlenül ez a gyilkosság, a nyomozást addig folytatjuk, míg az elkövetőket meg nem találjuk” – hangsúlyozta a főügyész közleményében.

Az újságírónőt hétfőn támadta meg több fegyveres. Ferralt súlyos sebesülésekkel kórházba szállították, megműtötték, keddre virradóra azonban meghalt.

„A véleménynyilvánítás szabadsága elleni támadásként értékelendő María Elena Ferral újságíró, a Veracruz Quinto Poder című hírportál alapítójának meggyilkolása” – írta Twitter-oldalán Jesús Ramírez Cuevas, a mexikói elnök szóvivője.

Mexikóban világviszonylatban is nagyon magas az újságírógyilkosságok száma, ráadásul a legtöbb bűncselekmény elkövetőit nem is sikerül elfogni a latin-amerikai országban, ahol tavaly naponta átlagosan mintegy száz emberölés történt. Egy újságírók jogvédelmével foglalkozó amerikai szervezet szerint tavaly 11 újságírót gyilkoltak meg Mexikóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában