Ország-világ

2020.07.03. 15:48

Újabb garázdasági ügyben vádlott a jobbikos képviselő (videó)

A politikus ezúttal plakátokat rongáló fiatalokra támadt.

Ismét garázdasággal vádolják Szabó Balázst, Újpest jobbikos képviselőjét. A Hír TV birtokába került felvételen az látszik, ahogy a politikus plakátokat rongáló fiatalokra támad. Az eset még 2018. áprilisában, az országgyűlési választások előtt történt, a Budaörsi úton. Szabó Balázs saját telefonjával rögzítette ezeket a képsorokat.

A videón azt látszik, hogy elindul a párt plakátjait összefestő graffitisek felé, egyiket hátulról megtámadja, majd összeverekszik a másik rongálóval is. A baloldali 444. hu az eset után rendőrségi jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írta, hogy Szabó Balázs az egyik graffitist úgy hátba rúgta, hogy az felkenődött a félkészen összefestett plakátra.

Szabó Balázst még aznap garázdasággal gyanúsították meg, az ügyészség azóta vádat is emelt, az ügy jelenleg bírósági szakaszban van.

Szabó Balázsnak nem ez az első ügye: 2016-ban sörösüveggel dobált és vert meg tunéziai turistákat, miközben azt kiabálta: „takarodjatok az országból”.

Ezért rasszista bűncselekmény miatt két év felfüggesztett börtönt kapott első fokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában