terrorizmus

2020.04.15. 06:21

Tűzharcban meghalt Kairóban hét feltételezett iszlamista lázadó és egy rendőr

A szélsőségesek eredetileg arra készültek, hogy kopt keresztényeket támadnak meg húsvéti ünnepükön, amely a hétvégén lesz.

Órákon át tartó tűzharcban meghalt kedden Kairóban hét feltételezett iszlamista lázadó és egy rendőr, további három rendőr pedig megsebesült – közölte az egyiptomi belügyminisztérium.

A minisztérium olyan értesülést kapott, miszerint „egy eretnek iszlám tanokat valló terrorista csoport bujkál Kairó különböző déli és keleti kerületeiben, és terrortámadásokra készül” – olvasható a minisztérium közleményében.

Az egyiptomi hatóságok az eretnek kifejezést azokra az szélsőséges iszlamistákra használják, akik általuk hitetlennek tartott embereket támadnak meg.

A rendőrség rajtaütött az egyik ilyen sejten al-Amijira kerület egyik lakóépületében. A rajtaütésről felvétel készült, amelyet két magán tévéadó is lejátszott. A felvételen hallatszik, amint a rendőrök felszólítják a környékbeli lakosokat, hogy zárkózzanak be otthonukba, és ne menjenek az ajtókhoz, ablakokhoz.

A rendőrök több órányi tűzpárbaj árán tudták csak megsemmisíteni a „terroristasejtet”. Rejtekhelyén fegyvereket és sok lőszert találtak.

A minisztériumi közlemény szerint a szélsőségesek eredetileg arra készültek, hogy kopt keresztényeket támadnak meg húsvéti ünnepükön, amely a hétvégén lesz.

De miután Egyiptomban is kijárási korlátozások vannak az új koronavírus-járvány miatt – például éjszakai kijárási tilalom van – úgy döntöttek, hogy a biztonsági erők járőröző tagjait fogják megtámadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában