Járvány

2020.06.11. 18:23

Tüntettek a kormány elégtelen járványkezelése ellen Nepálban

Nepálban csütörtökön csaknem ezren tüntettek a kormány elégtelen járványkezelése ellen, a békés demonstrációt végül a rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatta szét.

Nepálban március 24., a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések bevezetése óta ez volt a legnagyobb megmozdulás. A tüntetők Katmandu központjában vonultak utcára és követelték, hogy a kormány több vírustesztet végeztessen, javítson az egészségügyi infrastruktúrán és hozassa haza a határzárak miatt külföldön rekedt nepáliak millióit.

A demonstráció a rendőrség fellépése miatt vált erőszakossá, több tüntetőt őrizetbe vettek. Számukat a rendőrség nem közölte.

Szerdán a nepáli kormány olyan tervet jelentett be, amely fokozatosan feloldja a korlátozásokat, ám részleteket nem ismertetett. A tüntetők konkrét tervet is követeltek.

A 28 millió lakosú himalájai országban 4364-en fertőződtek meg koronavírustól bizonyítottan, 15-en haltak meg, és milliók veszítették el munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában