Gereblyézik az erdőt?

2018.11.19. 13:10

Trump meglepte a finneket, akik vették a lapot

Az amerikai elnök szerint az északi országban takarítják az aljnövényzetet, ezért nem üt ki tűz az erdeikben. A finnek frappánsan reagáltak Trump szavaira.

Donald Trump a finn elnökkel kapcsolatos találkozását idézte fel, és hosszasan dicsérte az északi országot annak gondos erdőgazdálkozásáért: mint mondta, a beszélgetésből számára kiderült, hogy a finnek sok időt fordítanak erdeik gereblyézésére és takarítására – számol be róla a BBC. Az amerikai elnök mindezt a borzalmas károkat okozó, emberéleteket is követelő kaliforniai tűzvész kapcsán mondta: szerinte ugyanis a kaliforniai erdészetnek nagy felelőssége van a tűzvész pusztításában.

Bár Sauli Niinisto elnök egy finn napilapnak nyilatkozva elmondta, nem emlékszik arra, hogy a találkozón gereblyézésről is szó esett volna, és a finn állampolgárok szerint sem bevett gyakorlat náluk az erdők gereblyézése, a derűsebb kedvűek frappánsan reagáltak Donald Trump mondataira: nagyszerű posztokkal árasztották el a közösségi médiát. A képeken az látható, milyen lelkesen végzik az erdők „takarítását”.

 

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában