Tomboló lángok

2018.11.10. 09:29

További emberéleteket követelt a kaliforniai tűzvész

Mint a kilencen a Butte megyei Paradise városkában vagy annak környékén haltak meg, ahol mintegy 6700 épület vált a lángok martalékává.

Malibu, 2018. november 10. Lángoló lakóház elõtt áll egy tûzoltó a kaliforniai Malibuban 2018. november 9-én. Az alacsony páratartalom és az erõs szél miatt gyorsan terjedõ lángok miatt az állam három északi megyéjében rendkívüli állapotot hirdettek. A tûzvész miatt a hatóságok eddig negyedmillió embert evakuáltak, a lángok több mint 35 ezer hektárnyi növényzetet pusztítottak el. MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

Ez a tűzvész az egyik legsúlyosabb az állam történetében a tűzoltók adatai szerint.

Amellett, hogy korábban már találtak egy autóban öt összeégett holttestet Paradise közelében, a tűzoltók rátaláltak három holttestre egy ház közelében, egyre pedig egy épületben. Harmincöt embert eltűntként tartanak nyilván.

Az oltás során megsebesült három tűzoltó.

A tűzvész csütörtökön tört ki a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és péntek éjjelre több mint 36 ezer hektárnyi területet perzselt fel. Eddig még csak a terület öt százalékán tudták megfékezni a lángokat. Kétezer tűzoltó küzd velük. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

Gavin Newsom megválasztott kaliforniai kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki Butte megyében, de két másik megyében is – Los Angelesben és Venturában – mert ott is pusztítanak tüzek. Utóbbi két megyében 50 ezer embert evakuáltak.

Borítókép: lángoló lakóház előtt áll egy tűzoltó a kaliforniai Malibuban 2018. november 9-én.

Forrás: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában