Járvány

2021.04.30. 17:52

Törökország is engedélyezte a Szputnyik V vészhelyzeti alkalmazását

A török gyógyszerfelügyeleti hatóság engedélyezte a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina vészhelyzeti alkalmazását – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter pénteken a Twitter-fiókján.

Törökország a napokban kötött megállapodást 50 millió adag Szputnyik V vásárlásáról. Az egyezmény értelmében Oroszország fél éven belül a teljes rendelést leszállítja, a készítmény első részlete pedig májusban érkezik a kis-ázsiai országba.

A Szputnyik V beszerzése mellett a török Viscoran gyógyszercég a hét elején az oltóanyag gyártásáról is szerződést írt alá az Orosz Közvetlen Beruházási Alappal (RFPI). A tervek szerint az elkövetkező hónapokban több török üzemben megkezdik az orosz készítmény gyártását.

Törökországban jelenleg a Sinovac, valamint a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával végzik a lakosság immunizálását. A kétdózisú oltóanyagok első adagját eddig 13 millió 709 ezer, míg a másodikat 9 millió 102 ezer embernek adták be a 83,6 millió lakosból.

Címkék#szputnyik-v

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában