EP-választás

2019.04.15. 13:08

Tömegek támogatják a kormányfő hétpontos tervét

Eddig hatszázezer aláírást gyűjtött a Fidesz a kampány során – mondta Hidvéghi Balázs.

Budapest, 2019. április 6. Egy nõ aláírja az aláírásgyûjtõ ívet a Fidesz országos aláírásgyûjtõ akciójának kezdetén tartott sajtótájékoztató elõtt az újpesti piacnál felállított aláírásgyûjtõ standnál 2019. április 6-án. A Fidesz megkezdte országos aláírásgyûjtõ akcióját, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására, jelentette be Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az egész országban nagy az érdeklődés Orbán Viktor miniszterelnöknek a bevándorlás megállításáért meghirdetett hétpontos terve iránt – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója még pénteken, Siófokon. Hidvéghi Balázs akkor a párt siófoki aláírásgyűjtő standja előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: minden egyéni választókerületben, több mint kétezer helyszínen, húszezer aktivista részvételével zajlik az aláírásgyűjtés.

Úgy fogalmazott:

az emberek értik, hogy a május 26-ai európai parlamenti választáson Magyarország sorsa, biztonsága és a jövőnk a tét.

„Európa akkor lehet sikeres és erős, ha a nemzetek Európája alkotja az együttműködést, ahol tiszteletben tartják a szuverén országokat, és ahol az európai emberek biztonsága az első” – hangoztatta. Hozzátette: erről szól Orbán Viktor hét pontja. „Le kell állítani a bevándorlást, meg kell őrizni a keresztény kultúrát, hagyományokat” – nyomatékosította. A kommunikációs igazgató kérdésre válaszolva jelezte: az aláírásokat hétvégén összesítik.

A kormányfő hétpontos programja szerint

  • a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak,
  • egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, és
  • senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül,
  • szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot,
  • Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítse meg a határvédelem költségeit,
  • Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és
  • bevándorlást ellenző vezetők álljanak az EU-s intézmények élén.
  • Ezt meg is tették, így hétfő reggel az M1 csatornán Hidvéghi Balázs már közzétehette: több mind 600 ezer támogató aláírást gyűjtött össze eddig a Fidesz az EP-kampányban.

    Az igazgató újra felhívta rá a figyelmet, hogy a május végi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz, és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos terve a bevándorlás megállításáról szól. Mint mondta, azt tapasztalják, hogy az emberek értik a választás tétjét, azt, hogy Európa sorsáról és jövőjéről döntenek.

    „Meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, s egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. A nemzetek Európájára van szükség, ez a Fidesz programja”

    - hangsúlyozta.

    Azt tapasztalják – folytatta -, hogy a magyar választók – helyesen – különbséget tesznek Európa mint „eszmény” és a brüsszeli vezetés között: az előbbit nagyon magas arányban támogatják, azonban kritikával illetik a brüsszeli bürokráciát.

    Borítókép: egy nő aláírja az aláírásgyűjtő ívet a Fidesz országos aláírásgyűjtő akciójának kezdetén tartott sajtótájékoztató előtt az újpesti piacnál felállított aláírásgyűjtő standnál 2019. április 6-án

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában