Kékfény

2020.11.23. 08:33

Többkilónyi kábítószert találtak egy fiatalokból álló drogbandánál

Több kilogrammnyi különböző kábítószert találtak egy fiatalokból álló drogbandánál, az ügyben tizennyolc ember ellen indult büntetőeljárás – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.

A huszonéves fiatalok a kábítószer beszerzését interneten keresztül bonyolították le, a külföldi eladókkal személyesen nem találkoztak. A megrendelt kábítószer futárszolgálattal jutott el hozzájuk, majd azt egymás között a chatszobában egyeztetve folyamatosan adták-vették írták.

A rendőrök péntek hajnalban tizenöt helyszínen egyszerre csaptak le a banda tagjaira. Egy ugodi gyanúsítottat akiről feltételezhető volt, hogy van fegyvere a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el.

A többségében fővárosi fiatalokból álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak: a több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin és kokain is.

A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi és győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, valamint több mint tízmillió forint készpénzt.

A banda tagjai ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik az eljárás. Kilenc férfit és két nőt bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök kezdeményezték tíz ember letartóztatását és egynek a bűnügyi felügyeletét áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában