Dráma

2017.12.29. 07:45

Többen meghaltak egy Bronxban kitört tűzben

Tizenkét ember, köztük egy csecsemő halt meg egy lakóépületben kigyulladt tűzben a New York-i Bronxban csütörtökön – közölte a város polgármestere, Bill de Blasio.

A bronxi állatkerttől egy utcára lévő ötemeletes épületben tomboló tüzet mintegy 170 tűzoltó igyekezett megfékezni a mínusz 10 fokos hidegben. A tűzoltóság közölte: legalább 15-en, köztük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Daniel Nigro tűzoltóparancsnok elmondása szerint a tűzben az épület különböző emeletein haltak meg 1 és 50 év közötti emberek.

Bill de Blasio polgármester a tragédia helyszínére utazott.

A világhálóra feltöltött képek és videók alapján a tüzet sikerült megfékezni, az épület külső része szinte teljesen ép maradt. Értesülések szerint azonban a lakóház belseje kiégett.

A New York-i tűzoltóság által közreadott kép tűzoltókról a New York-i Bronxban kitört tűzvész helyszínén 2017. december 28-án. (MTI/EPA/New York-i tűzoltóság)

Bronxban legutóbb 2007-ben volt tragikus kimenetelű tűzeset: akkor kilenc gyerek és egy felnőtt vesztette életét egy elektromos fűtő meghibásodása miatt kiütött tűzben.

Borítókép: Tűzoltók a New York-i Bronxban kitört tűzvész helyszínén 2017. december 28-án. Legkevesebb tizenkét ember, köztük egy csecsemő halt meg egy lakóépületben keletkezett tűzben a bronxi állatkerttől egy utcára lévő ötemeletes épületben. (MTI/EPA/Alba Vigaray)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában