baleset

2018.10.21. 21:46

Többen meghaltak amikor két busz összeütközött Pakisztánban

Legkevesebb tizenkilencen vesztették életüket és harmincöten megsérültek a kelet-pakisztáni Pundzsáb tartományban, amikor két busz ütközött frontálisan.

Imrán Jákúb rendőrségi szóvivő szerint a baleset helyi idő szerint vasárnap este történt egy hídon Deri-Gázihán városának közelében.

A rendvédelmi szervek tisztségviselője szerint félő, hogy a halottak száma tovább emelkedhet tekintettel a sok kritikus állapotban lévő sérültre.

Júkúb tájékoztatása szerint a két busz túllépte a megengedett sebességet, s úgy hajtott egymásnak. Mint mondta, az áldozatok többsége egy nagy családból került ki, amely Deri-Gázihánból a 80 kilométerre keletre található Multánba tartott.

A közép-ázsiai országban az infrastruktúra és a járművek rossz állapota, valamint a közlekedés szabályainak be nem tartása miatt gyakoriak balesetek. A kormány adatai szerint évente több mint ötezren halnak meg a közutakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában