Tonnánként egyszerűbb...

2019.03.23. 08:03

Több százmillió dollárnyi kokaint foglalt le az amerikai parti őrség

Több mint 12 tonna, 360 millió dollár (100 milliárd forint) értékű kokaint rakodott ki az amerikai parti őrség Miami Beach kikötőjében pénteken, a drogot a karibi térségben végrehajtott akciók során foglalták le az idén – közölte Daniel Abel altengernagy sajtótájékoztatóján.

A parti őrség tisztségviselője szerint a nagy mennyiségű kokaint 12 hajón foglalták le az Atlanti-óceán keleti térségében. Mint mondta, a kábítószer-csempészettel gyanúsított járműveket Mexikó, illetve más közép- és dél-amerikai országok partvonala előtt tartóztatták fel. A művelet januártól és márciusig zajlott.

Abel egyben köszönetet mondott több bűnüldöző szervnek, köztük nemzetközi ügynökségeknek is a kábítószerellenes együttműködésért.

„Ha tonnájával kapod el, akkor nem kell kilónként levadászni Miami, Los Angeles, vagy New York utcáin”

- fogalmazott az altengernagy. Hangsúlyozta:

a kábítószer minden egyes tonnájához becslések szerint 30-40 erőszakos gyilkosság fűzhető a származási országokban.

Mint mondta, a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó nemzetközi bűnszervezetek a felfordulásban és instabilitásban virágzanak, a bandák tevékenysége pedig menekülésre készteti hazájukból az embereket, akik aztán az Egyesült Államokba akarnak eljutni.

A parti őrség legutóbbi jelentős drogfogása, egy másik akció keretében február elején volt. Akkor több mint 13 tonna kokaint foglalt le a hatóság 466 millió dollár, 130 milliárd forint értékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában