Intenzív hóesés

2021.01.26. 12:43

Több mint 80 ezer fogyasztó maradt áram nélkül Lengyelországban

Az intenzív hóesés miatt kedd reggelre több mint 80 ezer fogyasztó maradt áram nélkül Lengyelországban, mindenekelőtt a keleti vajdaságokban. A havazás miatt keletkezett útakadályok miatt a tűzoltókat egy nap alatt csaknem hétszáz alkalommal riasztották – közölte a lengyel kormány biztonsági központja (RCB).

Amint az RCB igazgatóhelyettese, Grzegorz Swiszcz közölte Twitter-oldalán, összesen 81,6 ezer fogyasztó maradt áram nélkül, háromnegyed részük az északkelet-lengyelországi Podlasiei vajdaságban. Az ítéletidő már a hétfőn is súlyos gondokat okozott, akkor dél körül 40 ezer áram nélkül maradt háztartásról számoltak be.

A nedves, nehéz hó és az erős szél számos helyen faágakat tört le, leszakította a villanyvezetékeket, károkat okozott a transzformátor állomásokon. A tűzoltók hétfő óta elsősorban a Podlasiei, valamint a középkelet-lengyelországi Lublini és a délkelet-lengyelországi Kárpátaljai vajdaságban tették járhatóvá az eltorlaszolt utakat, járdákat. Senki sem sérült meg.

A Kárpátaljai vajdaság déli részére a lengyel országos meteorológiai szolgálat keddre a legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki a várható intenzív hóesés miatt. A téli időjárás okozta nehézségekkel Lengyelország más keleti régióiban is számolni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában