plakátkampány

2021.01.18. 11:44

Tízmilliókból hirdeti a Fővárosi Önkormányzat, hogy nincs pénze

Karácsony Gergelyék épp aznap indítottak kampányt az iparűzési adó csökkentése ellen, amikor kiderült: milliárdokat bukik a főváros azért, mert elszúrták a reklámtendert.

Egész Budapestre kiterjedő kampányt indít hétfőn a Fővárosi Önkormányzat, amelynek célja, hogy „felhívja a figyelmet arra, véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba” – írja a Mandiner.hu.

Vagyis a vállalkozásokat terhelő helyi iparűzési adó csökkentése miatt a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat az alapvető közszolgáltatások leállításával riogatja a budapestieket.

A Fővárosi Önkormányzat „üzenetei” olvashatók lesznek plakátokon, padlómatricákon, kukákon, üvegfelületeken, de a főváros hétfőtől egy új honlapot is indít ugyanezen célból.

A kampány összkiadása 22 millió forint, ami a gyártás, a kihelyezés és a digitális hirdetések költségeit is magában foglalja.

Vagyis a főváros tízmilliókból hirdeti, hogy nincs pénze. Pedig kampányra és milliós év végi jutalmakra azért van pénz.

Korábban kiderült, hogy milliós év végi jutalmat kaptak a fővárosi tanácsadók Karácsonytól. A főpolgármester ugyanis összesen 29 millió forintot fizetett ki jutalmakra a városvezetők mellett dolgozó munkatársaknak egy nappal azután, hogy online sajtótájékoztatóján arra kérte a budapesti vállalkozásokat, hogy ha tehetik, fizessék be az iparűzési adó teljes összegét, mert a gazdaság szereplői számára is fontos, hogy a fővárosi közszolgáltatások ne sérüljenek egy ilyen vészterhes időben.

Ráadásul éppen azon a napon indít kampányt a főváros arról, hogy nincs pénze, amely napon kiderült, hogy milliárdokat bukik a főváros a Karácsonyék által elszúrt reklámtender miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában