tragédia

2020.06.14. 12:26

Tizenkilenc ember meghalt egy felrobbant tartálykocsi miatt Kínában

172-en pedig megsérültek a kelet-kínai Csöcsiang tartományban történt balesetben – adta hírül a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna.

A helyi kormányzat vasárnapi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a szombaton történt baleset helyszínére 450 tűzoltót vezényeltek azt követően, hogy a robbanás következtében a környező épületek is megrongálódtak. A Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint ráadásul a berobbant jármű egy közeli gyárépületbe csapódott, ami egy második robbanást idézett elő. A tartálykocsi a baleset idején egy gyorsforgalmi úton haladt, nem messze egy bekötőutakkal teli csomóponttól.

Az interneten közzétett amatőr videofelvételeken az látható, hogy a folyékony gázt szállító tartálykocsi – egyelőre ismeretlen okból – lángra lobbant, majd röviddel ezután felrobbant. A robbanástól leszakadt elemek nagy sebességgel repültek szét, környező épületekbe, illetve autókba csapódva. Egyes felvételeken lángokban álló autók is látszanak, a tartálykocsiból pedig sűrű, szürke füst gomolyog. Szemtanúk beszámolói szerint a közelben lévő épületek ablaktáblái betörtek.

A helyi hatóságok szerint a rendelkezésre álló információk alapján a baleset környezeti kárt nem okozott, a robbanás okait és körülményeit pedig még vizsgálják. Elmondták azt is: a sérülteket több mint 630 fős orvosi személyzet látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában