ügyészség

2020.11.17. 12:56

Terrorista indítéka volt a Szaúd-Arábia hágai nagykövetsége elleni támadásnak

A gyanúsított nem ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis korábban eljárás folyt ellene, amiért feliratokat festett Szaúd-Arábia hágai nagykövetségének falára.

Terrorista jellegű indítéka volt Szaúd-Arábia hágai nagykövetsége ellen múlt csütörtökön végrehajtott támadás elkövetőjének – közölte az ügyben eljáró ügyész tájékoztatására hivatkozva a holland média kedden.

A holland rendőrség múlt csütörtöki tájékoztatása szerint egy ismeretlen nem sokkal reggel hat óra előtt mintegy húsz lövést adott le az arab ország nagykövetségének épületére. A támadásban senki sem sebesült meg. Még a kora esti órákban a Hágához közeli Zoetermeer nevű városban egy negyven év körüli férfit előállítottak.

A holland ügyészség keddi tájékoztatása szerint a feltételezett elkövetőt hétfőn 14 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A férfit a nagykövetség biztonsági őre elleni gyilkossági kísérlet elkövetésével gyanúsítják.

A gyanúsítottról további részletet nem hoztak nyilvánosságra. A szaúdi nagykövetséget figyelő kamerarendszer felvétele, valamint a diplomáciai alkalmazottak és a környékbeli lakosok beszámolói szerint a lövéseket automata fegyverrel adták le.

A NOS holland közszolgálati televízió arról számolt be kedden, hogy a gyanúsított nem ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis korábban eljárás folyt ellene, amiért feliratokat festett Szaúd-Arábia hágai nagykövetségének falára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában