Ország-világ

2021.01.09. 14:06

Szinte biztos, hogy lezuhant: az eltűnt repülőgép roncsait találhatták meg

Feltehetőleg a szombaton eltűnt indonéz utasszállító repülőgép roncsait találták meg a Jáva-tengeren – közölte egy kutató- és mentőszolgálat egyik tisztségviselője.

Az indonéz légi irányítók előtte elvesztették a kapcsolatot a belföldi viszonylatban közlekedő utasszállító repülőgéppel, amelynek 62 ember volt a fedélzetén. A Sriwijawa légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing 737-500 típusú gépén 62 ember tartózkodott.

A légi irányítók négy perccel a fővárosból való felszállás után vesztették el a kapcsolatot az utasszállítóval.

A járatokat figyelő Flightradar24 nevű portál szerint a gép egy perc alatt 10 ezer lábnyit süllyedt. Sajtóhírek szerint a gép roncsaira először halászok hívták fel a figyelmet.

A Sriwijawa légitársaság vezetője újságíróknak azt mondta, az eltűnt gép jó műszaki állapotban volt. A járat a menetrendhez képest 30 perces késéssel tudott csak felszállni a heves esőzés miatt – tette hozzá.

Indonéziában gyakran fordulnak elő tragikus közlekedési balesetek. 2018 októberében 189 ember halt meg, amikor nem sokkal a felszállás után a tengerbe zuhant a Lion Air indonéz légitársaság Jakartából Bangka szigetre tartó Boeing 737 MAX 8 típusú utasszállító gépe.

A közösségi oldalakra felkerült egy videó, ami állítólag a kutatás során készült. Egyelőre senki sem erősítette meg, hogy ezen a keresett repülő roncsai látszanak – írja az Origo.

Az RT News információi szerint a közlekedési minisztere azt mondta, hogy a Sriwijaya Air utasszállító repülőgép lezuhant.

Az öbölben talált törmelékekről készült felvételt a helyi tűzoltó és mentő szolgálat is megosztotta a Twitter oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában