veszélyes játék

2017.10.24. 07:08

Szili Katalin: káoszhoz vezetne a Jobbik és a baloldal összefogása

Nagyon furcsa, hogy azok kiáltanak most összefogásért, akik korábban a legdurvább kritikával illettek bárkit, aki egy szélsőséges párttal esetleg együtt szavazott a parlamentben vagy aláírt bizonyos kezdeményezéseket – mondta az Országgyűlés volt elnöke.

Az ember azt várná, hogy nem érdekek, hanem értékek határozzák meg valakinek az álláspontját a szélsőségektől való elhatárolódással kapcsolatban – mondta Szili Katalin a Magyar Időknek.

Közölte, ezt rendkívül veszélyes játéknak tartja, de szerinte szerencsére ma sokkal felnőttebb a választópolgárok közössége annál, hogy egy ilyen átverést elfogadjon. Akik ilyen, csupán matematikai megoldásokkal mázolnak, azok elfelejtik, hogy a választóknak szívük is van.

Végül pedig azért is veszélyes mindez, mert egy országot nem lehet a káoszba taszítani. Arról ugyanis nem beszélnek a baloldal és a Jobbik összefogását sürgetők, hogy mi lesz a választást követő napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában