Ország-világ

2021.01.24. 12:09

Szijjártó Péter: Vera Jourová nem ebben a valóságban él – HALLGASSA MEG!

A magyar külügyminiszter szerint szégyenteljes és gyalázatos, hogy az Európai Bizottság alelnöke a koronavírus idején is a boszorkányüldözésre koncentrál ahelyett, hogy segítene az európai embereknek.

Budapest, 2021. január 15. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Linde Gáz Magyarország Zrt. beruházásbejelentésén Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. január 15-én. A Linde Gáz Magyarország Zrt. 14 milliárd forintos beruházást hajt végre a Kazincbarcikán lévõ levegõ szétválasztó üzemében, a fejlesztéssel a cég 430 ember munkáját védi meg, mindehhez pedig a kormány 1,9 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szijjártó Pétert a Kossuth Rádió reggeli műsorában arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Vera Jourová egy interjúban megint pénzmegvonással fenyegette Magyarországot.

„Vera Jourová nem ebben a valóságban él, több szempontól sem. Először is, amikor világjárványról beszélünk, amikor naponta emberek halnak meg, naponta emberek ezrei veszítik el a munkahelyeiket, akkor lehet, hogy nem a boszorkányüldözésre kellene koncentrálni. Az európai polgárok befizetett adójából jól fizetett európai bürokraták jó lenne ha inkább az európai országoknak segítenének abban, hogy minél több életet és minél több munkahelyet tudjanak megmenteni” – fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: szégyenteljesnek és gyalázatosnak tartja Vera Jourová viselkedését ebben a helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában