képmutatás

2021.09.03. 10:43

Szijjártó Péter megmutatta, hogyan viselkednek az angol szurkolók (videó)

A külügyminiszter arra reagált a közösségi oldalára feltöltött felvétellel, hogy az angol szövetség rasszizmussal vádolja a magyar szurkolókat.

Az angol játékosok panaszkodnak a tegnapi „ellenséges budapesti hangulat miatt” – írta posztjában a miniszter, hozzátéve: az angliai felvételen az olasz himnusz alig hallható az angol szurkolók füttykoncertje közepette. Akkor is nyilatkoztak vajon hasonlókat? – tette fel a kérdést Szijjártó Péter.

A csütörtök esti mérkőzésen az angol válogatott tagjainak elmondása szerint a magyar drukkerek gúnyosan adtak hangot a nemtetszésüknek, amikor a vendégcsapat játékosai rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd az angol gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekekeltek.

A brit médiában megjelent egyöntetű elítélés mellett megszólalt Boris Johnson miniszterelnök is, aki tweetjében „teljes mértékben elfogadhatatlannak” nevezte, hogy az angliai játékosokat rasszista támadások érték Magyarországon. A kormányfő is felszólította a FIFA-t, hogy „tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a fajta gyalázatos magatartást végleg kiirtsák a sportágból”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában