bevándorlás, terrorizmus

2021.03.20. 09:52

Szijjártó: Magyarország álláspontja egyértelmű a migrációt illetően (videó)

A migráció nagyon súlyos kihívást jelent az Európai Unióra nézve – mondta külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Meg kell állítanunk, ahelyett, hogy kezelnénk azt, és a migrációs hullámokat úgy kell megállítani, hogy az alapvető okaival kell szembeszállnunk – tette hozzá, majd folytatta: az illegális migráció egyik fő okozója a terrorizmus, mivel a terroristák arra kényszerítik az embereket, hogy elhagyják otthonaikat.

Sajnos Afrika igen komolyan szembesült a terrorizmus kihívásaival az elmúlt években, ezért segíteni kell a kontinens országait és nemzeteit a terrorizmussal és a terrorszervezetekkel és a terrorista ideológia terjedésével szembeni küzdelemben – jelezte.

Hozzátette, hogy ezekkel a kihívásokkal a Száhel-övezetnek is szembe kellett néznie.

Magyarország háromszorosára növeli jelenlétét az Európai Unió Száhel-övezeti műveleteiben, valamint támogatja Franciaország ötletét, hogy az uniós jelenlét „nagyobb szabásúvá” váljon a régióban. Magyarország gazdasági és oktatási téren is segíti a régió országait – ismertette.

A teljes videót itt megtekinthetik:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában