Bűncselekmény

2017.12.14. 13:55

Szexuális kényszerítés miatt emeltek vádat egy budapesti tanár ellen

Az ügyészség vádiratában négy kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény szerepel.

Szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt egy 41 éves budapesti tanár ellen a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a pedagógus hatalmi helyzetét felhasználva, több diákjával létesített szexuális kapcsolatot, ezzel veszélyeztette a nevelése alatt álló kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését.

A vád szerint két olyan eset volt, amikor a tanár erőszak és közvetlen fenyegetés nélkül, de a hatalmi befolyását felhasználva, konkrét hátrányt is kilátásba helyezve vagy érzelmi zsarolással létesített szexuális kapcsolatot a sértettekkel; ezek szexuális kényszerítésnek minősülnek.

Az ügyészség vádiratában négy kiskorú sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény szerepel.

A bűncselekmények büntetési tétele – a bűnhalmazat miatt – 12 év szabadságvesztés is lehet. A kerületi ügyészség indítványt tett a vádiratban arra is, hogy a vádlottat tiltsák el a pedagógusi foglalkozástól – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában