17 embert fogtak el

2021.02.04. 18:21

Szervezett bűnözői csoportot számoltak fel Szerbiában

Szervezett bűnözéssel, gyilkossággal, rablással, zsarolással és drogkereskedelemmel gyanúsítják azt a tizenhét embert, akit csütörtökön fogott el a szerb rendőrség a hírszerzés együttműködésével – közölte Aleksandar Vulin belügyminiszter.

A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint a miniszter belgrádi sajtótájékoztatóján elhangzott: a bűnözői csoport a Partizan labdarúgó klub szurkolói csapatát használta fedőszervezetként. Aleksandar Vulin aláhúzta: a bűnszervezetek nem lehetnek erősebbek a törvénynél.

„Szerbia komoly ország, és nem engedi meg, hogy olyan szervezett bűnözői csoportok létezzenek az országban, amelyek azt hiszik, erősebbek az államnál, és gyilkolhatnak, kereskedhetnek, zsarolhatnak” – szögezte le. Emlékeztetett arra, hogy Aleksandar Vucic államfő korábban harcot hirdetett a szervezett bűnözés ellen, és a mostani akció is ennek a harcnak a része.

A rendvédelmi szervek csütörtökön 17 embert fogtak el, majd átkutatták a Partizan futballcsapat irodáit. Ninoslav Cmolic, a rendőrség képviselője az esettel kapcsolatban kiemelte: az elfogottak „nem futballszurkolók, hanem bűnözők”, akik a szurkolók közé vegyülve az elmúlt tíz évben szörnyű bűncselekményeket követtek el.

Szerbiában a futballszurkolók gyakran vesznek részt tüntetéseken, és a futballhuliganizmus felett az utóbbi harminc évben gyakran szemet hunyt a mindenkori kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában