Ország-világ

2020.08.12. 12:17

Fiatalok ötleteit várják a fenntartható fejlődésről

Fenntartható fejlődés témában pályázatot írnak ki a fiatalok világnapján, szerdán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Rácz Zsófia kiemelte: a pályázat célja, hogy a jó ötletek nyilvánosságot kapjanak, ezért amellett, hogy az első három helyezett pénzjutalmat kap, az első szakmai gyakorlaton vehet részt a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnál, valamint több hazai és nemzetközi konferencián előadhatja esszéjét.

Pályázni szeptember 30-áig lehet, az eredményhirdetés október 21-én lesz

tette hozzá.

Elmondta, hogy az ENSZ 1999-ben nyilvánította augusztus 12-ét a fiatalok világnapjának. A cél az, hogy felhívják a figyelmet a fiatalok társadalomban betöltött szerepére, jogaikra, kötelességeikre és a mindennapi problémáikra.

Rácz Zsófia kitért arra is, hogy a 20 évesnél fiatalabbak visszaigényelhetik a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját, a 35 év alattiak pedig maximum 42 ezer 500 forint értékben a nyelvvizsga díját. Előbbivel eddig mintegy 56 ezren, utóbbival több mint 88 ezren éltek.

A helyettes államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy

a gyermek és ifjúsági alapprogram idei témája a fenntartható jövő. Láthatóan ez a téma sokakat foglalkoztat, mert idén rekordszámú, több mint 600 pályázat érkezett fiatalokkal foglalkozó civil szervezetektől

közölte.

Rácz Zsófia beszámolt arról is, hogy jövőre egy győri fiatal, Kelemen Balázs lesz Magyarország ifjúsági ENSZ-küldötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában