Járvány

2020.05.08. 12:56

Százhúsz új lélegeztetőgép érkezett Magyarországra (videó)

Az elmúlt két napon 6 millió 300 ezer maszk, 25 ezer izolációs köpeny, valamint 120 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

A tárcavezető az MTI-nek kifejtette: új szakaszába érkezett a világjárvánnyal szembeni védekezés, és az egészségügyi védekezésen van az egyik fő hangsúly.

A védekezés sikerességéhez szükséges eszközök folyamatosan érkeznek Magyarországra

- tette hozzá.

Közölte: csütörtökön és pénteken összesen 6 millió 300 ezer maszk, 25 ezer izolációs köpeny, valamint 120 lélegeztetőgép érkezett.

Ezzel a héten már 600 fölé nőtt az importált lélegeztetőgépek száma, a világjárvány kitörése óta még soha nem volt olyan hét, hogy ennyi lélegeztetőgépet tudtak volna importálni

- fejtette ki.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ez abból a szempontból rendkívül fontos, hogy a tömeges fertőzések időszakára való felkészülés tekintetében a lélegeztetőgépek beszerzése a legfontosabb feladat. Az elkövetkezendő napokban és hetekben is erre lesznek tekintettel a beszerzéseket illetően – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában