közösség

2020.06.14. 13:03

Száz éve nem volt ilyen jó a magyar-szerb kapcsolat

A hétvégén Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke a VMSZ Ifjúsági Fórum által szervezett rendezvényeken vett részt Újvidéken, Adán, Topolyán és Szabadkán, amelyeken a Vajdasági Magyar Szövetség több politikusa is megjelent.

A vajdasági fiatalokkal folytatott beszélgetéseken a helyi kihívásokról, a további együttműködés lehetőségeiről, a magyar kormány által elindított fejlesztési programokról és

a magyar-szerb kapcsolatról esett szó, melyről elhangzott, hogy 100 éve nem volt olyan jó, mint napjainkban.

A Fidelitas a VMSZ Ifjúsági Fórumra az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) keretein belül is fontos szövetségesként számíthat.

A két szervezet elkötelezett a magyar közösség megmaradásában, a magyar fiatalok szülőföldön történő boldogulásában, a fiatalok aktív közéleti szerepvállalásában, a nemzeti-konzervatív értékek képviseletében és a közép-európai együttműködés további sikeres építésében.

A magyar-szerb kapcsolatok utóbbi 10 évben tapasztalt javulásában elévülhetetlen szerepe van a Vajdasági Magyar Szövetségnek, amelyet ifjúsági szervezetével együtt a Fidelitas támogat annak érdekében, hogy 2020. június 21-én helyhatósági, tartományi és köztársasági szinten egyaránt sikeresen szerepeljen, mert az erős vajdasági magyar képviselet Magyarország és Szerbia számára egyaránt erőforrás, a két ország közötti sikeres együttműködés biztosítéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában