Védekezés helyett támadás

2019.04.08. 08:06

Szánthó Miklós: kulturális-civilizációs háborút jelent a migráció

A miniszterelnök a migráció megállítását célzó hétpontos programja a lényeget felfedve világított rá arra: bár a bevándorlás kérdését Brüsszel jogi-technikai ügyként igyekszik beállítani, az sokkal többről, egy kulturális-civilizációs háborúról szól – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ igazgatója egy lapinterjúban.

Budapest, 2018. november 22. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója megnyitó beszédet mond az Alapjogokért Központ Magyarország és a "7-es cikkely" címû konferenciáján a fõvárosi Danubius Hotel Gellértben 2018. november 22-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Szánthó Miklós a Magyar Nemzetnek kifejtette, hogy ebben a háborúban az egyik oldalon együtt áll a bevándorláspárti, keresztényellenes liberális európai elit, valamint a többségében iszlámhitű bevándorlótömeg, a másik oldalon pedig a nemzeti identitást, szuverenitást és keresztény hagyományt védeni igyekvők – olvasható az Origo szemléjében.

A harc megvívásához és megnyeréséhez ugyanakkor az is szükséges, hogy utóbbi tábor ne csak védekezzen, hanem támadásba menjen át, és minden politikai, jogi eszközzel lerántsa a leplet a politikai korrektség és az emberi jogi fundamentalizmus kiterjedt ármánykodásáról. A nyílt társadalom hívei ugyanis a bevándorlás ügyét „szakmai” megközelítéssel keretezik, és azt mondják, hogy elegendő, ha jogi eszközökkel az illegálisból legális migrációt faragunk.

Az alapkérdést ugyanakkor nem teszik fel, hogy egyáltalán jó-e, hasznos-e a Európának a bevándorlás – hiszen ezen keresztül eljutunk az egész „multikulti projekt” megítéléséhez és olyan világnézeti törésvonalakhoz, amelyek felfednék a „jóemberkedők” valós céljait. Ezekről ugyanakkor a liberálisok nem akarnak nyíltan beszélni.

Hiszen akkor szót kellene ejteni arról is, hogy éppen az elmúlt évtizedek érzékenyítő emberjogi kulturkampfja az abortusz kapcsán, a család relativizálása, a homoszexuális-propaganda vagy a genderideológia vezetett ahhoz a meghasonláshoz és identitászavarhoz Európában, amelynek komoly szerepe van a negatív demográfiai folyamatok erősödésében – zárta gondolatait Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában