Ország-világ

2021.07.01. 15:35

Súlyosan megfenyegették az Alapjogokért Központ vezetőjét

Maradandó fogyatékosság, súlyos egészségkárosodás és csonkítás ígéretével próbálják hallgatásra bírni a gyermekvédelmi törvény mellett kiálló Szánthó Miklóst.

Budapest, 2018. november 22. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója megnyitó beszédet mond az Alapjogokért Központ Magyarország és a "7-es cikkely" címû konferenciáján a fõvárosi Danubius Hotel Gellértben 2018. november 22-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A gyermekvédelem melletti kiállása miatt fizikai erőszakkal, csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, aki viszont nem hátrál meg és feljelentést tesz. Egy „névtelen”, vélhetően nemrégiben generált e-mail-címről érkezett levélben maradandó fogyatékosság okozásával, súlyos egészségkárosítással és csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját – erről a címzett számolt be Facebook-oldalán a Mandiner tudósítása szerint.

A feltehetően álnév és kamu postafiók mögé rejtőző levélíró maga jelzi, hogy „élete első bűncselekményét” szándékozik elkövetni, mert szerinte a központ által az elmúlt hetekben folytatott „gyűlöletáradat nem maradhat megtorlás nélkül”, nekik is meg kell tapasztalniuk „a másság valódi érzését”. „Szánthó Miklós személyre szabott szégyenben fog részesülni”, ami a fenyegetés szerint lehet „csökkent munkaképesség”, „hátrányos helyzet” vagy „az elsődleges nemi jelleg megváltoztatása”.

Mint az ismert, az Alapjogokért Központ vállaltan konzervatív, jobboldali – balos terminológiával élve: „Fidesz-közeli” – elemzőintézet, amely régóta kiáll a hagyományos értékek, az „Isten, haza, család” gondolata mellett. Az egyik első szervezet volt, amely már benyújtásakor aktívan támogatta az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott és nagy nemzetközi vihart kavart pedofilellenes törvényjavaslatot, illetve annak gyermekvédelmi módosításait.

Konkrét fizikai erőszakkal fenyegetnek

Az ügy kapcsán a Mandiner megkereste Szánthó Miklóst is, aki elmondta, hogy sok támogató üzenet és bátorítás mellett persze kaptak már ízléstelen, mocskolódó leveleket és posztokat, de az, hogy konkrétan bűncselekménnyel, súlyos testi sértés elkövetésével fenyegessenek, „bár nem idegen az agresszív balliberális propagandától, a mi esetünkben mégis példa nélküli”. „Szociálisan éretlen félnótások mindig is voltak, de az ilyen moslékszagú fenyegetőzés, pláne hogy azt a politikai véleményünk miatt kapjuk, minden határon túlmegy. Külön bukét ad a dolognak, hogy éppen a másság védelme, a tolerancia nevében fellépők nem hogy nem tolerálják az övéjüktől eltérő álláspontokat, de jelen esetben konkrét fizikai erőszakkal fenyegetnek, zaklatnak” – értékelte a helyzetet az Alapjogokért Központ vezetője.

Szánthó Miklós azt is hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni, „a jó, a teremtés rendje melletti elkötelezettségünket nem befolyásolja az ilyen bolsevik tempó”. Hozzátette: „Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a vita már nem arról szól, hogy ki viszonyul anti- vagy szimpátiával a homoszexuálisok vagy transzneműek iránt, hanem hogy

jó-e, morális értelemben helyes-e, ha ezzel a szivárványos és genderpropagandával megcélozzák a gyermekeinket. Jó-e az, ha a gyerekeket már óvodában elkezdik elbizonytalanítani a legalapvetőbb igazságokban és akár a szülő akarata ellenére is elmagyarázzák a kislányoknak, hogy lehetnek kisfiúk, a kisfiúknak meg hogy kislányok? Szerintünk ez nem jó, ez nem helyes, a gyermek testi, szellemi és lelki fejlődését minden eszközzel védeni kell.”

Rendőrségi feljelentés

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a fenyegető levél hatása, Szánthó Miklós azt válaszolta: „Egy tapodtat sem hátrálunk meg, sőt, még eltökéltebben fogjuk képviselni azt, amiben hiszünk, és még bátrabban fogunk dolgozni. Informatikai és biztonsági tanácsadó bevonásával a rendőrségi feljelentést természetesen megtettük, és bízunk benne, hogy megtalálják a »bátor igazságharcost«. A bűnnek el kell nyernie méltó büntetését. Persze jobb lenne, ha az illető önként feladná magát – mi ugyanis megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek.”

Borítókép: Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ egyik konferenciáján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában