Ausztria volt az úticél

2020.11.21. 22:54

Román embercsempészt és tizenkét migránst fogtak el Tatánál

Elfogtak a rendőrök szombaton az M1-es autópályán Tatánál egy román sofőrt, aki tizenkét migránst akart Ausztriába vinni – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A belga rendszámú személygépkocsit egy négy megyére kiterjedő akció részeként, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján állították meg a rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében szombat délután – írták. A járműben a román sofőrön kívül tizenkét, magát szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Közölték: a járőrök az M1-es autópálya 171. kilométerénél, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében megállítottak egy másik belga rendszámú járművet is, amely feltehetően a korábban elfogott embercsempész „előfutója” lehetett. Ebben a gépkocsiban két belga állampolgár tartózkodott.

A rendőrök mind a Tatánál elfogott sofőrt és utasait, mind pedig a Hegyeshalomnál megállított autóban utazókat elfogták és előállították.

Hozzátették: a migránsokat meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tatánál elfogott járművezető ellen embercsempészés bűntett gyanúja miatt indul eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában