Világos álláspont

2021.11.29. 15:50

Rogán Antal: a leghatározottabban visszautasítjuk a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát

A jövő évi népszavazáson el kell menni a gyermekvédelmi népszavazásra, és ott mind a négy kérdésre nemmel kell válaszolni – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője bizottsági meghallgatásán.

A politikus meghallgatásán kijelentette:

a kormány a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja, a témában jövőre tartandó népszavazás előtt „erős kampányt” folytat majd. A kormány álláspontja ebben a kérdésben ismert: el kell menni a gyermekvédelmi népszavazásra, és ott mind a négy kérdésre nemmel kell válaszolni.

Ezt azért is tartja fontosnak a kabinet – folytatta -, mert „a gyerekeinket meg kell védeni”, és látható, hogy Nyugat-Európa jelentős részén egyre jobban terjed az az „LMBTQ-lobbi”, ami „a gyerekeket célozza”.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kiemelte: a kormány nem kíván beleszólni senki életébe, mindenki maga dönt szexuális identitásáról 18 éves kora felett, de a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja.

A politikus előrevetítette, ha a népszavazást egy időben tartják az országgyűlési választásokkal, akkor előbbi költsége nagyjából 5 milliárd, ha egy másik időpontban tartják, akkor pedig 12 milliárd forint. „Minden racionális érv amellett szólna, hogy e két szavazás egy időben legyen”, azonban a kormány mindkét verzióra készen áll, biztosítva a Nemzeti Választási Iroda számára a költségeket – szögezte le Rogán Antal.

A végső döntést Áder János köztársasági elnök hozza majd meg – tette hozzá a miniszter, aki bízik abban, hogy az államfő is figyelembe veszi ezeket a racionális szempontokat. Ezért is lenne fontos, hogy az Országgyűlés minél előbb meghozza döntését, amire remélhetőleg az elkövetkező napokban sor kerül.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője beszélt arról is, hogy a népszavazás mellett a koronavírus-járvány elleni oltások fontosságára, azok felvételére fog buzdítani a kormány az elkövetkező időszakban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában