Gyász

2018.10.28. 08:13

Részvétét fejezte ki a pittsburghi lövöldözés miatt Áder János

A szombati tragédia tizenegy emberéletet követelt egy zsinagógában.

A Köztársasági Elnöki Hivatal vasárnapra virradóra közleményében idézte a floridai látogatáson tartózkodó államfőt, aki Donald Trump amerikai elnöknek címzett üzenetében azt írta: mély szomorúsággal értesült a pittsburghi Élet Fája zsinagógában történt értelmetlen erőszakcselekményről, amely oly sok ártatlan amerikai állampolgár életét követelte.

Áder János a magyar nép nevében kifejezte részvétét az amerikai elnöknek, illetve az áldozatok családjainak és barátaiknak, valamint reményét abban, hogy az embertelen támadás sebesültjei gyorsan felépülnek.

Az államfő egyben őszinte reményének adott hangot, hogy az ilyen gyűlöletcselekmények nem fordulnak elő többé, s az emberek a világ minden részén szabadon és félelmektől mentesen gyakorolhatják vallásukat.

A 46 éves, feltehetően antiszemitizmustól hajtott Robert Bowers egy csecsemő névadó ünnepségén nyitott tüzet az Élet Fája zsinagógában, a pennsylvaniai Pittsburghben. A lövöldözésben tizenegy ember meghalt, hatan pedig megsebesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában