többórás tűzpárbaj

2019.08.15. 08:47

Rendőröket ejtett túszul egy kábítószerkereskedő Philadelphiában

A lövöldözés akkor tört ki, amikor a rendőrök kiszálltak a város egyik északi negyedében lévő házhoz, hogy idézést adjanak át az ott lakó férfinak.

Forrás: MTI/EPA

Elfogta a philadelphiai rendőrség azt a férfit, aki nem sokkal korábban tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel, és túszokat is ejtett közülük – jelentették be a helyi hatóságok csütörtökön. Eric Gripp őrmester megerősítette, hogy a férfit őrizetbe vették, a megsebesített rendőröket pedig már kiengedték a kórházból.

A lövöldözés akkor tört ki, amikor a rendőrök helyi idő szerint szerda este kiszálltak a város egyik északi negyedében lévő házhoz, hogy idézést adjanak át az ott lakó férfinak. A rendőrség tájékoztatása szerint a kapitányság kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó részlegének munkatársai szálltak ki,

több, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személyt le is tartóztattak, de egyikük azonnal tüzet nyitott, és több órán keresztül tartó tűzpárbaj kezdődött.

Richard Ross rendőrkapitány szerdán későn este sajtótájékoztatón azt közölte: a helyzet kiszámíthatatlan volt, a férfi két rendőrt túszként fogva tartott, és nem volt hajlandó tárgyalni az időközben nagy erőkkel kivonult rendőrökkel. A két rendőrt később – öt órán keresztül tartó lövöldözés után – sikeresen kimenekítették.

A Fox televízió értesülései szerint a tüzet nyitó férfi több száz lövést adott le, AR-15-ös típusú gépkarabéllyal lőtt, és más fegyverek is vannak nála. A televízióban megszólaltatott szakértők szerint az AR-15-ös az elmúlt években a tömeggyilkosok „kedvenc” lőfegyvere volt.

„Donald Trump elnököt tájékoztatták a történésekről, és az elnök szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket” – közölte Hogan Gidley, a Fehér Ház egyik szóvivője. Elmondta azt is, hogy az elnök minden segítséget felajánlott Philadelphiának. Jim Kenney, a város polgármestere szerda esti sajtókonferenciáján a fegyvertartás feltételeinek szigorítását sürgette.

A philadelphiai rendőrség adatai szerint az idén – keddig bezárólag – 353 gyilkosságot követtek el a városban.

A várost különösen a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények fojtogatják. Az idén júniusban egymilliárd dollár értékű kokainszállítmányt foglaltak le a kikötőben, egy hónappal később a város egyik negyedében hat kilogrammnyi heroint és fentanilt, két kilogramm kokaint és fegyvereket találtak.

Borítókép: Rendőrök a Philadelphiában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. augusztus 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában