civil szervezeti háttér

2018.10.17. 08:13

Potápi Árpád: a határon túli magyar közösségek megerősödése a cél

A Köldökzsinór program, az anyasági támogatás és babakötvény mellé egy új pályázat indul határon túli családszervezetek támogatására.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Bruzák Noémi

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte: nyolcszáz millió forintot írtak ki közvetlen pályázatokra, amelyből hatszáz millió forint volt külhoni magyar mikro- és kisvállalkozók számára.

Az államtitkár elmondta: 118 pályázatot tudtak támogatni 760 pályázatból a Kárpát-medencében és most egy kétszáz millió forintos pályázatot hirdettek meg. Erre civil és egyházi szervezetek tudnak pályázni és 250 ezer forinttól két millió forintig lehet nyerni, illetve azok a mikrovállalkozások, amik esetlegesen a másikon nem nyertek, kapnak még egy lehetőséget.

A lényeg az, hogy a családbarát tevékenységet, illetve gondolatot terjesszék és olyan programokat szervezzenek, amelyekkel segítik a családokat – fogalmazott. Hozzátette: a cél a határon túli magyar közösségek megerősödése és erősebb legyen a civil szervezeti háttér.

Potápi Árpád János kiemelte: Kárpátalján számos szociális programot indítottak el az elmúlt időszakban, melyek azóta is futnak. Ez az jelenti, hogy az elmúlt időszakban közel 50 milliárd forint támogatást kapott különböző csatornákon a kárpátaljai magyar lakosság. Hozzátette: mindez annak érdekében történt, hogy az ott élő magyarság a szülőföldjén tudjon boldogulni, ott tudja a vállalkozásait és a magyar intézményrendszert megerősíteni, valamint a magyar politikai jelenlétet meg tudja tartani.

Borítókép: A Nemzetpolitikai Államtitkárság kétszázmillió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában