rossz körülmények

2020.05.10. 07:01

Portugália csaknem hatvan, kísérő nélküli kiskorút fogad be

Portugália már korábban jelezte, hogy kész csatlakozni a mintegy 1600 gyereket elhelyezni szándékozó európai programhoz.

Portugália csaknem hatvan, kísérő nélküli kiskorút fogad be görögországi menekülttáborokból – közölte Isabel Santos szocialista párti politikus szombaton.

Az európai parlamenti képviselő az Európa-nap ünneplése alkalmából tartott online konferencián mondott szavait a Lusa hírügynökség idézte. A jelentésből kiderült, hogy a gyerekek a következő hetekben érkezhetnek meg Portugáliába. Pontos időpontot nem jelölt meg a nyilatkozó.

Legkevesebb 5200 kísérő nélküli gyerek él Görögországban, sokan zord körülmények között, az Égei-tengeren lévő menekülttáborokban.

Emberi jogi képviselők szerint a görög hatóságok nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy megszűnjön a túlzsúfoltság ezekben a táborokban. A rossz egészségügyi körülmények, az ívóvíz, valamint a normális higiéniai feltételek hiánya tovább akadályozza a koronavírus terjedésének megállítását.

Portugália már korábban jelezte, hogy kész csatlakozni a mintegy 1600 gyereket elhelyezni szándékozó európai programhoz.

A kezdeményezéshez eddig csatlakozott Németország, Íroroszág, Franciaország és Luxembourg. Az első 12 gyerek már a múlt hónapban megérkezett Luxembourgba, majd ezt követően Németország ötven gyereket fogadott be.

Portugáliában eddig 27 406 igazolt fertőzést regisztráltak, 1126 ember halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában