incidens

2020.12.22. 19:17

Pakisztánban szeparatisták rejtekhelyén ütött rajta a hadsereg

A hadműveletet az ország délnyugati részét kitevő Beludzsisztánban hajtották végre a katonai hírszerzés információi alapján.

Pakisztánban szeparatisták rejtekhelyén ütött rajta a hadsereg, és tízet megölt közülük – jelentették be katonai források kedden.

A hadműveletet az ország délnyugati részét kitevő Beludzsisztánban hajtották végre a katonai hírszerzés információi alapján. Előzőleg, vasárnap is volt egy rajtaütés ugyanabban az Aravan nevű vidéki városban; a rajtaütés során azonban egy katonát megöltek. Az új akciót a tettesek felkutatására indították a hírszerzés segítségével.

Egy katonai közlemény szerint a megölt tíz személynek köze volt a katona halálához. A közlemény arra is kitért, hogy jelentős mennyiségben fegyvereket koboztak el.

Beludzsisztánban kisebb szeparatista csoportok felkelést folytatnak, noha ennek korlátozottak a méretei.

Követeléseik között a fontosabbak, hogy a tartomány kapjon nagyobb autonómiát, és nagyobb mértékben részesüljön a térség természeti kincseinek hasznában. Ezek között a legjelentősebb a földgáz és a kőolaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában