Segítés kreditpontért

2019.01.11. 08:02

Ösztöndíjat kapnak az egyetemisták, ha fiatalabbakat segítenek

A Tanítsunk Magyarországért! program keretében az ösztöndíj mellett két kreditpontot is szerezhetnek a hallgatók.

Debrecen, 2018. december 17. Folyosón tanuló diákok a Debreceni Egyetemen. A felsõoktatás tanulói és hallgatói számára a 2018-19-es tanév elsõ féléves vizsgaidõszaka február elejéig tart. A Debreceni Egyetem 14 karán közel 27.000 hallgató tesz vizsgát. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Azon egyetemisták, akik felveszik a Tanítsunk Magyarországért! kurzust, vagyis részt vesznek a programban, két kreditet és ösztöndíjat kaphatnak – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A Tanítsunk Magyarországért! program keretében egyetemi hallgatók karolhatnak fel gyermekeket, és segíthetnek nekik tanulmányaik sikeres elvégzésében.

Az államtitkár szerint a programban résztvevők bármilyen szakon tanulhatnak, nem muszáj pedagógusnak készülniük. A program szeptemberben indul – tette hozzá. A két krediten túl a mentorok havi 30 ezer forint ösztöndíjban is részesülnek – mondta.

Borítókép: Folyosón tanuló diákok a Debreceni Egyetemen.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában