tragédia

2019.08.25. 22:24

Összeütközött két repülőgép Mallorcán

A légi balesetben heten vesztették életüket, köztük két kiskorú is.

Súlyos légi baleset történt Mallorcán – írja a BBC-re hivatkozva az Origo. Összeütközött egy helikopter és egy ultrakönnyű repülőgép Spanyolországban. A baleset Mallorca északi részén, Incánál történt.

A halálos áldozatok közül ketten 18 évesnél fiatalabbak. Öten – a két kiskorú áldozatot beleértve – a helikopteren voltak, a másik két áldozat pedig az ultrakönnyű repülőgépen utazott, amelyen csak két ülés volt.

Egybehangzó spanyol sajtójelentések szerint a helikopteren egy német pár utazott két gyermekével, a pilóta pedig egy olasz állampolgár volt. Az RTVE spanyol televízió úgy tudja, a kisrepülőgépen ketten utaztak: egy spanyol férfi és egy ismerőse.

Egy helyi lap szerint a két repülő délután fél kettőkor ütközött az incai kórház közelében. A roncsok egy utcára, egy udvarra és egy farmra zuhantak.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő és Francina Armengol, a Baleár-szigetek autonóm tartomány vezetője is részvétét nyilvánította a balesetben elhunytak hozzátartozóinak. Armengol háromnapos gyászt hirdetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában