Ország-világ

2021.01.15. 07:42

Orbán Viktor: 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak (HALLGASSA MEG!)

A miniszterelnök szerint fontosabb az emberek élete Brüsszelnél, ezért akarnak máshonnan is oltóanyagot szerezni minél előbb.

Budapest, 2018. november 23. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 23-án. MTI/Balazs Mohai

Forrás: MTI

Fotó: Balazs Mohai

Az Operatív Törzs üléséről érkezve Orbán Viktor elmondta, 105 728 embert oltottak be Magyarországon, az oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi vakcina van – írja az Origo.

Nem azért nem halad gyorsabban az oltás, mert a magyar egészségügy nem képes gyorsabb haladásra, hanem, mert nincs elég vakcina.

A miniszterelnök szerint ez felveti a kérdést, hogy jó döntést hoztak-e az uniós állam- és kormányfők a közös vakcinabeszerzéssel kapcsolatban, mert Nagy-Britannia és Izrael előrébb jár. Szerinte azonban most a felelősségre vonás helyett a legfontosabb, hogy szerezzünk vakcinát.

A kínai vakcinával kapcsolatban elmondta, ehhez már csak az szükséges, hogy a magyar egészségügyi hatóságok kimondják, hogy biztonságos. Erre szerinte néhány napon belül sor kerülhet.

Az Operatív Törzs ülésén elhangzott, hogy nincs kockázata, hogy nagyobb bajt okoz a vakcina, mint a vírus. Körültekintő és gyors döntést vár el a miniszterelnök a hatóságoktól.

A napi adatokkal kapcsolatban elmondta 111 ember halt meg, 1513 új fertőzöttet azonosítottak, és kétszer többen gyógyulnak meg, mint amennyien elkapják, ez azt jelenti, hogy kifele megyünk a második hullámból – emelte ki. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy egyre több európai országban romlik a helyzet, például Németországban.

Az oltásokkal kapcsolatban folyamatosan nő a bizalom, mondta Orbán Viktor.

Hamarosan végeznek az egészségügyi dolgozók és a szociális otthon lakóinak oltásával, így hamarosan a 60 év feletti, krónikus beteg is megkaphatják.

Ez egymillió embert jelent, őket be lehetne oltani a kínai vakcinával – mondta.

Az oltás sebességével kapcsolatban azt mondta, hogy

egy hétvégén akár másfélmillió embert is képes lenne Magyarország beoltani.

Tehát, akik eddig jelentkeztek az oltásra, azokat akár egy hétvége alatt is be lehetne oltani. Ugyanakkor kiemelte, hogy nem kapacitáshiány van, hanem nincs elég vakcina.

Máshol is vannak miniszterelnökök, akik fontosabbnak tartják a saját állampolgárainak a védelmét, mint hogy mit mondanak Brüsszelben – mondta Orbán Viktor. A magyar egészségügyről azt mondta, sokkal jobb állapotban van, mint több nyugat-európai országban, köszönhetően a nagyon felkészült, nagy munkát végző egészségügyi dolgozóknak. A mi egészségügyi rendszerünknek az ütésálló képessége nemzetközi összehasonlításban megállja a helyét – emelte ki.

Amikor lesz vakcina, akkor tudnak felelősséggel időpontot mondani azoknak, akik regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Mindannyian szabadulnánk ettől a nyomorúságtól, vissza akarjuk kapni az életünket, de ha a brüsszeli beszerzésekkel haladunk, akkor nyár vége, ősz, amikor fel lehet oldani a korlátozásokat.

Ha engedélyezik a kínai vakcinát, akkor jóval nyár előtt visszakaphatjuk az életünket

- emelte ki.

Az az érzésem, hogy a baloldali pártok számára semmi sem szent – reagált a miniszterelnök a baloldali politikusok akcióira. Szerinte 2020-ban túl messzire ment a baloldal. Nem jó logika azt bizonygatni, hogy ami rossz az országnak, az jó a baloldalnak, főleg válság idején, utalva a baloldali álhírekre és a baloldali kamuvideóra.

Az emberek dolgozni akarnak, ez áll a magyar gazdaság teljesítménye mögött a miniszterelnök szerint. Ha ez nem lenne, akkor nem lennének jó gazdasági eredmények. Egyre jobbak és versenyképesek a magyar vállalkozók is, említette a siker másik okát. Harmadik fontos dolog, hogy kell egy olyan környezet, ahol megéri dolgozni.

2010 előtt adóemelés volt a baloldali kormány idején, de szerinte nem ez, hanem az adócsökkentés az, ami segíti a gazdasági fejlődést.

Ezért választott Magyarország más logikát a gazdasági válság kezelésében, mint Nyugat-Európa. Ahhoz, hogy, ahogy korábban mondták, a kanyarban lehessen előzni, a beruházásokat kell ösztönözni. Budapesti példát említette, csökkentették a kis- és középvállalkozások adóterheit, amely nem a kormányhoz került, hanem az embereknél maradt, tehát ez a pénz Budapesten van. 3000 milliárd forint maradt a családoknál és vállalkozásoknál a hitelmoratóriummal, tette hozzá. Kiemelte, megkezdték a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amelyet a baloldal elvett a magyar nyugdíjasoktól, a másik fontos gazdasági elem, a lakásfelújítási program elindítása.

Legkésőbb 2022. január elsejétől a 25 év alatti fiataloknak teljes jövedelemadó mentességet adnának a tervek szerint, de ezen még dolgoznak

- mondta a miniszterelnök. Szerinte fontos, hogy a nyugdíjasok mellett a fiatalokat is támogassák, hogy önálló lábra tudjanak állni. Ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszer kerek lesz – mondta Orbán Viktor.

2010-ben azt vállalta Orbán Viktor, hogy egymillió új munkahelyet hoz létre, jelenleg 850 ezerrel dolgoznak többen. Most pedig azt, hogy több munkahelyet hoznak létre, mint amennyit a vírus tönkre tett. Elmondta, ez nem a saját véleménye, hanem több száz szakértő véleménye.

Az ország ismerete kulcskérdés a válság kezelésében, ezért volt sikeres a 2010-es, és ezért lesz az a mostani is

- mondta Orbán Viktor.

A baloldali politika, amely adót emel, az megfojtja a bizalmat, akkor inkább védekezésre rendezkednek be a magyar családok. Ha adócsökkentés van, akkor az bizalmat kelt az emberekben – mondta.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában