Ország-világ

2020.10.13. 19:52

Orbán Viktor a szlovén miniszterelnökkel találkozik szerdán

Munkalátogatáson a szlovéniai Kidričevoban találkozik egymással Janez Janąa szlovén miniszterelnök és Orbán Viktor magyar kormányfő szerdán – erősítette meg az MTI-nek a szlovéniai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedd délután.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Janez Jansa szlovén miniszterelnök találkozója a szlovéniai Bledben 2020. szeptember 1-jén.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A két miniszterelnök részt vesz a Cirkovce-Pince villanyvezeték építésének alapkőletételi ünnepségén is

– tette hozzá.

A szlovén sajtó kedden azt írta: a tervezett 2 x 400 kV-os Cirkovce-Pince távvezeték, amely a Szlovénia-Magyarország-Horvátország összeköttetés része, a ljubljanai kormány egyik fő prioritása a szlovén energetikai infrastruktúra fejlesztésében. A távvezeték létrehozza az első államközi kapcsolatot a magyar átviteli hálózattal, növeli a szlovén villamosenergia-rendszer, az átviteli hálózat és az import átviteli kapacitás megbízhatóságát, és előre nem látható események vagy működési problémák esetén javítja az ellátás megbízhatóságát – írták.

Havasi Bertalan az MTI-nek ezzel kapcsolatban elmondta:

az összeköttetés a magyar oldalon a határig 1999-ben elkészült, a szlovén oldali szakasz mielőbbi megvalósítása Magyarország számára is kiemelten fontos.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Janez Jansa szlovén miniszterelnök találkozója a szlovéniai Bledben 2020. szeptember 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában